lauantai 12. maaliskuuta 2011

Sivuvaikutuksia

Nukuin kolme tuntia viime yönä. Söin kaksi kertaa yöpalaa. Jos tulee vielä toinen tälläinen yö, niin kasvisruokailu jää siihen. Ei päätään nyt huvikseen viitsi hajottaa. Aamupäivä meni siihen nähden yllättävän hyvin, mutta nyt kun sain syötyä, niin nyt tulee romahdus. Päikkäreille siis.

Söin eilisen safkan loput, mutta paistoin riisit voissa. Voissa paistettu riisi on hyvää. Pohdiskelin myös, että marjarahkaa voisi olla hyvä värkkäillä jälkiruuaksi, jos syö tämmöisiä sisällöttömämpiä ruokia. Saa ainakin proteiinia ja on hyvää.

Päätin ottaa tavoitteeksi omien ennakkoluulejoni kohtaamisen. Ensimmäisenä listalla on munakoiso. En ole koskaan aktiivisesti maistanut munakoisoa. Eli siis varmaan sitä olen joskus jossain syönyt, mutta mitään käsitystä siitä miltä se maistuu minulla ei ole. Munakoiso vaan on olemukseltaan semmoinen, että kun sen näkee, niin ajattelee automaattisesti, että tuon on pakko olla pahaa. No, illalla sen sitten näkee.

2 kommenttia:

  1. Vajaa pari vuotta sitten laitoin ennakkoluuloni sivuun ja uskaltauduin maistamaan munakoisoa. Ja kyllä se oli pahaa.

    VastaaPoista
  2. En o testannu pelkkää munakoisoruokaa, eli ei havaintoa hyvyydestä yksistään.
    Mutta tein torstaina äidiltä perittyä reseptiä soveltamalla sovellettua Moussakaa, jota kutsun tosin Moussakaksi yksinkertaisuuden vuoksi. Äidin versio tosin oikeastaan on jauheliha-perunavuoka eikä Moussaka ollenkaan, kun käsittääkseni munakoiso olisi oleellinen osa tuota ruokalajia. No mutta siis, itse laitan tuonne munakoisoakin, ihan reilusti. Ja munakoiso tuossa ruoassa on ihan jees. Niin kuin useimpien muidenkin ruoka-aineiden kanssa: ei ole välttämättä hyvää paljaaltaan, eikä pelkästään, mutta muiden sekaan laittamalla ehkä jopa herkullista.

    Hmm, millaistakohan tuo olisi ilman jauhelihaa.

    VastaaPoista