lauantai 19. maaliskuuta 2011

Kärpäsistä kannattaa tehdä härkäsiä

En oikeastaan älynnyt tätä asiaa kuin vasta ihan tässä taannoin. Aloin miettimään, että mikä elämässä on erilaista, kun tuntuu, että vaikka juuri mikään ei ole muuttunut, niin silti homma pelittää paremmin. Arjen katkaiseminen tekee arjesta vähemmän puuduttavaa. Tämä on yleisessä tiedossa. Isompi ongelma on se, että millä se arjen katkaisee.

Tämä asia avautui minulle keskiviikkoiltana, kun mietin, että työviikkoa on kaksi päivää jäljellä, eli se on melkein ohi. Keskiviikko nimittäin on meillä saunapäivä. Koko perhe tykkä saunomisesta siinä määrin, että keskiviikko ja tiistaikin menee aika kevyesti kun toteaa vaan, että aika pian saunaan. Hyvin pieni asia, mutta kun sitä paisuttelee tarpeeksi, niin elämänlaatu kasvaa kummasti. Jää vähän sellainen fiilis, että työviikko oikeastaan alkaa vasta keskiviikosta, joten aika lyhyitä viikkoja tulee. Kaksi lyhyttä työviikkoa tuntuu kevyemmältä kuin yksi pitkä.

Toinen hyvin tärkeä katkaisija on ateriat. Kun syö hyvää ruokaa, niin päiväkin paranee. Ja kun ruuat ovat niin hyviä, että tunti tai parikin ennen ruokailua pelastuvat jo sillä, että ajattelee sitä kohta edessäolevaa ruokailua, niin ollaan jo ihan hyvässä mallissa. Tämäkin asia on sellainen, että se riippuu vähemmän ruuasta kuin siitä, miten ruokaansa asennoituu. Toki sen ruuan pitää myös olla hyvää, mutta oleellisempaa on se, että keskittyy siihen kuinka hyvää se safka on ja paisuttelee sen asian merkitystä mielessään mahdollisimman paljon. Ruuassa on vielä se hyvä puoli, että sitä voi vertailla muiden ruokiin. Ei siis tarvitse tyytyä siihen, että oma ruoka on ihan törkeän hyvää, vaan voi myös onnitella itseään siitä, että syö paremmin, halvemmalla ja nopeammin kuin työkaverit ravintolassa.

Ylensä ongelmaksi muodostuu se, että paisuttelee niitä ongelmia eikä niitä positiivisia asioita. Luulen, että mentaaliharjoittelulla tilannetta voi parantaa. Keskity ruokaasi. Nautiskele vähän aikaa jo pelkästä syömisen ajatuksesta. Ja jos ruoka ei ole niin hyvää, että siitä saisi hyvät vibat, niin tee parempaa ruokaa.

1 kommentti:

  1. Loistava oivallus. Enpä ole itse osannut ajatella asiaa tuolla tavalla. Tosiaan: hyvistä kärpäsistä kannattaa tehdä härkäsiä ja härkäsistä pihvejä!

    VastaaPoista